4th of July i Nashville & USA:s största fyrverkeri upp i rök

Jag skrev några rader om mitt besök i Nashville för ett halvårs sedan, men kom aldrig till att publicera det då livet kom emellan. Hur som helst, här är det nu.

Vi firar ännu ett 4th of July i USA, denna gång är vi i musikstaden Nashville.

IMG_0918Efter ett halvår i Greensboro, var detta ett sant promenadparadis. Vi gick i 12 timmar non stop, med några kortare uppehåll för lunch och middag. Cyklar hade varit ett mycket bra alternativ för att ta sig runt i de olika stadsdelarna, för att hinna se fler, eller om man helt enkelt inte älskar att gå som jag gör.
Vi bodde i ett hus i Est Nashville (Airbnb), ett uppstickande område på väg att bli trendigt och således tillhåll för en salig blandning av gangsters och hipsters.  Här finns det många guldkorn i mat- och caféväg, speciellt tyckte vi om Marche Artisan Foods, med vällagade smaker och en atmosfär från Europa.
Härifrån var det kanske 30 min promenad downtown. Vi promenerade från East Nashville, förbi downtown Sobro och Midtown till 12South. De södra delarna av Nashville påminde faktiskt lite om Stockholmsorter som Liljeholmskajen eller Hammarby sjöstad till arkitektur och restauranger, det är första gången jag upplevt något sådant i USA.
IMG_0962 IMG_0965
IMG_0952 (1) IMG_0966 (1)

Musikscenen är ett mecca för country-fans. Innerstaden kantas av barer med livemusik och det finns en uppsjö av alternativ från covers till nya och kända artister. På 4th July är downtown är ett stort myller av människor, scener och gatubarer. Vi hade blivit rekommenderade att kolla in underhållningen på “stoa scenen” mitt i smeten, men där var ljudvolymen så hög och skrällande att vi faktiskt var tvungna att gå därifrån. Jag skulle rekommendera att boka bord i förtid på en av de restauranger/barer som erbjuder livemusik.

IMG_0936IMG_0921

IMG_0939 (1)Förväntansfulla på att få uppleva USA:s största fyrverkeriskådespel hängde vi kvar i stan till 21-snåret. Trots ett ihärdigt regn från tidig kväll så bänkade folk upp sig redan från eftermiddagen på medhavda campingstolar längs bron och på kajen där man skulle ha bäst utsikt (och såklart på parkeringsplatsen i sann Amerikans tailgating-anda). Det var dock väldigt nära att de påkostade fyrverkeripjäserna bokstavligen gick upp i rök i regnovädret, då dimman låg tjock på himlen och svalde större delen av färgprakten som annars skulle ha lyst upp hela staden. Men i slutet av artilleriet kom en behjälplig vind och himlen sprakade loss i ytterligare 40 minuters fyrverkeri-inferno. Mäktigt!
Ett shopping-måste på Nashvilleresan är cowboy-boots, jag ångrar redan att jag inte köpte några (lär bli fler besök i Nashville under vår tid i USA tänkte jag, men de hade ju suttit bra nu i vinter). Och för att matcha bootsen får du såklart investera i en hatt.
IMG_0899

Tweet or Like

About Pernilla

Digital PR Strategist with a passion for communications, carnival samba, travelling and outdoor adventures. Aiming to make every day colorful!

, , , ,

No comments yet.

Leave a Reply