American social security & lite amerikansk byråkrati

Den här veckan firar jag att jag fått ett amerikanskt social security vilket krävs för att få teckna de flesta sorters avtal, som t.ex telefonabonnemang. Jihuu!

social

Det tog lite över tre veckor istället för två eftersom mitt namn var längre än vad formuläret hade rutor, vilket rörde till det något alldeles för the social security office. Tullen hade också stavat ett av mina namn fel i I94 så ärendet fick åka upp och snurra några varv på någon instans i New York innan det kunde korrigeras. Har du fler ett ett mellannamn – singla slant och ta bort ett innan du flyttar till USA.

Så länge man följer administrativ standard så flyter allehanda byråkratiska processer på smidigt här men generellt sett så blir det strul så fort det sker ett undantag eller något måste åtgärdas. Regler finns för att hållas. Det finns ingen administrativ/serviceinriktad personal som har befogenhet (eller möjlighet) att tänja lite på reglerna. Jag antar att det har att göra med risken att bli stämd och/eller avskedad så det görs inga undantag till fördel för logik och reson. Jag kan t.ex. konstatera att det i princip hade gått snabbare och enklare för mig att köpa ett automatvapen i USA än att beställa kontaktlinser på nätet.

 

Tweet or Like

About Pernilla

Digital PR Strategist with a passion for communications, carnival samba, travelling and outdoor adventures. Aiming to make every day colorful!

No comments yet.

Kommentera