Blivande PR-copyn: ”Jag hoppas verkligen att jag inte kommer att behöva skriva några pressreleaser”

Mindes just något lustigt från Spinn 2008. Jag pratade ganska länge med en ny bekantskap, Mats Lindborg. Han var copy berättade han. Det tyckte jag var intressant. Han skulle börja som pr-copy på byrån Sargasso (dåvarande) veckan därpå. Jag gratulerade till nya jobbet, på en mycket trevlig byrå (som jag haft nöje att jobba tillsammans med i mitt tidigare liv) Vi pratade om ditt och datt, men en del av samtalet minns jag nästan ordagrant.

”Jag hoppas verkligen att jag inte kommer att behöva skriva några jävla pressreleaser” sa Mats (med en dos ironi), när jag berättade lite om vad vi jobbar med och hur våra kunder jobbar med sina pr-byråer för att ta fram innehåll till sina pressrum.

Sargasso försvann, i sin dåvarande form, och jag såg inte skymten av Mats igen. Kass som jag är på namn mindes jag inte vad han hette. Men samtalet satte sig på minnet. Under tre år har jag ibland undrat vad hände med pr-copyn som ledsnat på pressreleaser. Men, för ett par veckor sedan sågs vi igen, på übersocial after work. Han hade inte blivit kvar som pr-copy någon längre tid. Nu driver han Bloggbyrån med Jennifer och Jocke och hjälper företag att starta och driva företagsbloggar, bland annat. Kanske kan han få dem att göra sina newsrooms lite mer levande också.

Ser fram emot att ses på Spinngalan ikväll, lycka till i tävlingen! (Eftersom vi inte riktigt passar in i någon bransch så har vi själva bjudit in oss på er branschfest, där vi känner oss mest hemma.)

Tweet or Like

About Pernilla

Digital PR Strategist with a passion for communications, carnival samba, travelling and outdoor adventures. Aiming to make every day colorful!

One Response to Blivande PR-copyn: ”Jag hoppas verkligen att jag inte kommer att behöva skriva några pressreleaser”

  1. iPillan 18/11/2011 at 22:27 #

    Vill bara tillägga att såklart visste Mats vad han gav sig in på, samtalet var lite med glimten i ögat, likaså inlägget. Jag tänker på det ibland för att jag tycker att det på något sätt sa en del om hur vissa företag jobbar med kommunikation – och särkopplar informationsavdelning och pr-material från annan marknadsföring, och likriktar innehållet istället för att lyfta fram det unika som i övriga värdebaserade marknadsaktiviteter – pressinformationen borde väl om något innehålla företagets själ och hjärta (självklart fakta, men inte blaha blaha citat) Det blir mer av dokumenthantering än stories, lite som att skriva innehållsdeklarationer som måste kontrolleras sjutton varv innan de trycks.

Kommentera