Samba snyggt

Igår packade jag och tre väninnor från Samba de Souza in våra plymer och tog en kvällstur till Bomans i Trosa. Vi skulle dansa på ett bröllop.

Vi var en överraskningspresent från brudparet till gästerna, varav somliga av brudens släktingar var influgna från Brasilien. Våra vänner från Brasilika var också där och spelade Pagode.

Det är alltid lite pirrigt just innan ett sambajobb. Vi vet aldrig vad vi kan förvänta oss.  Ingen publik, scen eller show är den andre lik. Det är också det som är en del av tjusningen.  Allra bäst blir det när publiken lyser. När man ser att de känner musiken och upplever den magiska energin som finns i samba. Igår lös det om publiken.

Den här gången var ytan mindre än vi föreställt oss, så vi får improvisera och klippa bort delar ur koreografin, men jag tror att det gick hyfsat. När vi är ungefär halvvägs in i programmet ser jag i ögonvrån att en man står mitt bland oss. ”Oh, nej, Ett fyllo på scenen igen” hinner jag tänka och funderar på om jag liksom kan puffa bort honom med mina plymer. Sedan inser jag, som tur snabbt, att det är brudgummen. Bruden är precis bakom.

Jag känner plötsligt igen bruden. Hon är väldigt bekant. Jag kan bara inte placera henne i minnet. Kan vi ha växt upp på samma ort? Är hon en skolkamrat, eller en kund på jobbet? Eller är hon en kändis? (jag är så dålig på namn och ansikten så jag tror alltid att kändisar är mina vänner).

Senare inser jag att det är Elaine Bergqvist, från Snacka Snyggt, som jag precis har dansat med.

Elaine har underhållit mig vid två tillfällen. Hon är en fantastisk föredragshållare och inspiratör. En förebild. På Tedx Almedalen berättade Elaine att när hon säger att hon har Brasilianskt ursprung, så ser lyssnaren framför sig att hon dansar exotisk samba iklädd ingenting, eller i bästa fall string, för det är vad man associerar med Brasilien. Elaine sa då att hon inte kan dansa ett steg. Förmodligen att sticka hål på fantasibilden och få oss att lyssna till det hon hade att säga.

Nu vet jag att det var inte helt sant. Elaine inte bara talar snyggt, hon dansar även samba väldigt snyggt!

Grattis Elaine, vad roligt att jag fick ge lite tillbaka till dig!

 

Tweet or Like

About Pernilla

Digital PR Strategist with a passion for communications, carnival samba, travelling and outdoor adventures. Aiming to make every day colorful!

, ,

One Response to Samba snyggt

  1. Emmy 19/09/2011 at 19:16 #

    heh, väldigt kul också med tanke på att bruden är en nära vän till mig och jag hade suttit i publiken om jag hade varit i landet…

Kommentera